0

Amikor eggyel több teríték van az asztalon…

Posted on jún 16 , 2012 in Életváltozások

Amikor eggyel több teríték van az asztalon…

Amikor belépsz egy otthonba, leülsz az asztalhoz és azt érzed itthon vagy! Érzed, hogy itt valami más, van a levegőben valami megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan.

Így éltem meg néhány évvel ezelőtt Isten jelenlétét egy misszionárius családnál töltött angol klub után. Sokat gondolkoztam akkoriban, hogy mi lehet ez, talán a családfő kanadai mentalitása..? Mégis honnan van bennük ez a határtalan és önzetlen vendégszeretet, a másik emberre való odafigyelés, érdeklődés…? Mai életünk sodrásában ezek nem szokványos dolgok és óhatatlanul megállásra kényszerítenek. Egyre többet tudtam meg róluk és egyre kevésbé értettem… Az édesanya állami gondozott volt, majd nevelőszülőkhöz került nem sok jó emlékkel, végül egy világjáró életből megtérve, megtalálja élete párját egy kanadai misszionáriusfiú személyében. Ők voltak az elsők, akik életükkel bemutatták számomra Jézust és azt a szeretetet adták tovább, amit Ő hagyott rájuk is. Döntöttem! Én is ilyen életet szeretnék, keresztényként továbbadni, amit én is kaptam. És ezután kezdődött a harc. Házasságom megingott, férjem, aki addig mindent jelentett számomra, elköltözni készült, a családunk szétesőben. Minden, amit eddig biztosnak hittem, most bizonytalanná vált, álltam a semmi közepén kilátástalanul és nagyon magányosan. Egyben viszont biztos voltam, teljesen másképp fogok élni.
Ráléptem az útra, melyről biztosan tudtam, hogy célba visz és erről semmiért le nem lépek.Újra döntöttem! Még jobban fogom szeretni a férjemet, hiszem ezt kéri tőlem Isten. Nem lesz könnyű, de ha már rögtön az első dologban engedetlen leszek, akkor el sem indultam az úton én pedig járni szerettem volna rajta, sőt futni, rohanni… szabadon! Ez természetesen nem a probléma elől való menekülést jelentette, épp ellenkezőleg: ott maradni a harcban, kezedben és szívedben egyetlen fegyver: Isten szeretete, amit te is Tőle kaptál. Egyszerre szabad lettem! Megszűnt a félelem, hogy elveszíthetem a számomra legfontosabb embert, megszűnt a görcsös ragaszkodás, az aggodalom a jövő felöl, szabad lettem a szeretetre, már csak engednem kellett, hogy a felülről érkező erő betöltsön és átfolyjon rajtam és adhassak belőle másnak is. Életem legválságosabb időszaka, életem legbékésebb idejévé vált. Minél mélyebbre kerültem volna, annál jobban kerestem Istent, aki mindig ugyanott volt és szólt hozzám, megérintette a lelkem. Ettől a naptól kezdve Ő lett az életem Ura, férjem nem sokkal ezután megtért és ma már fiunk is megpecsételte Istennel való szövetségét a bemerítkezéssel.
Életünk teljesen megváltozott. Soha nem szerettük így egymást a férjemmel, még 16 évvel ezelőtti megismerkedésünk és kezdeti szerelmünk öröme is eltörpül a mai mély és őszinte testi-lelki kapcsolat mellett. Ez tehát Isten csodálatos terve az emberek számára! A házassággal betekintést enged abba a lelki harmóniába, melyet teljes valójában a mennyben készít elő számunkra.
Ma már az a legfontosabb az életünkben, hogy a mi családunkhoz betérve, mások is átélhessék Isten jelenlétét, megérezhessék ők is, hogy mennyire fontos, hogy az asztalunknál Jézusnak is helyet készítsünk. Ezért épültünk be a Kosdi Baptista Gyülekezetbe, hogy testvéreinkkel közösen élhessük meg hitünket naponként, egymást felemelve, egymás terhét hordozva és megosztva örömeinket, bizonyságot téve Isten, életünkben végzett csodáiról.

Loósné Ráczkevi Tímea

Hozzászólások lezárva.