0

Néhány évvel ezelőtt a munkahelyemen vezetőváltás volt…

Posted on jún 16 , 2012 in Életváltozások

Néhány évvel ezelőtt a munkahelyemen vezetőváltás volt…

A hangulat is megváltozott. Feszültségekkel teli hónapok következtek. Bizalmatlan volt a légkör, mindenki bizonytalan volt. Úgy éreztük nem lehet már megbízni egymásban, a munkánk is akadályoztatva van személyes okok miatt. Az idő haladtával úgy alakultak a dolgok, hogy már mindenkinek volt valamilyen konfliktusa a vezetéssel. Volt, aki felmondott, vagy épp elbocsátották, de olyan is akadt, aki a sok stresszt, megaláztatást, megoldhatatlannak tűnő konfliktushelyzeteket nem tudta már elviselni és betegállományba került. Engem is elértek a főnököm szeszélyei (mert egyre inkább annak tűntek). Szakmailag megalapozatlan okokkal becsmérelte munkámat, fenyegetett elbocsátással.
Próbáltam végezni a munkámat úgy, mint azelőtt és amennyire csak tudtam, kerülni a vele való kommunikációt. Ez egyre lehetetlenebbé vált, mert teljesen bele akart folyni mindenkinek a munkájába. Úgy éreztük leural minket, ráadásul pedig nem kaptunk tőle semmilyen segítséget, irányítást, se szakmailag, se emberileg.Természetesen imádkoztam minden nap erőért, kitartásért és azért, hogy abban a feszült légkörben is Isten fénye, bizonysága tudjak maradni mind felé mind a munkatársak felé. Ez egyre nehezebb volt. Végül én is betegállományba kerültem 3 hétre.
Ezek alatt a hetek alatt férjemmel elkezdtünk böjtölve imádkozni, hogy meglássuk, mi Isten akarata ebben a helyzetben és teljes békességgel tudjak helytállni a munkahelyemen vagy mutassa meg ha ki kell lépnem. Ha vissza kell menni akkor ne legyen hatalma se a munkám, se a személyem felett.A 3. hét vége felé a következő igét olvastam Ézsaiás próféta könyvében: Ézsaiás 54:17: “Célt téveszt minden fegyver, amit ellened kovácsoltak, meghazudtolsz minden nyelvet, mely törvénykezni mer veled. Ez az öröksége az Úr szolgáinak, így szolgáltatok nekik igazságot -így szól az Úr.-”Ahogy elolvastam Istennek ezeket a szavait egyszerre eltűntek belőlem a félelmek a visszatéréssel kapcsolatosan. Tudtam ott is az Ő kezében van minden és mindenki és nem győzheti le Isten gyermekét semmi és senki. Tudtam, hogy győztes vagyok, nem uralhat le és nem történhet semmi rossz velem mert az Úr velem van és velem lesz minden helyzetben a munkahelyemen.
A bátorítás mellett meg is intett. Tehetetlenséget, dühöt, haragot éreztem a főnököm iránt, és nem értettem miért fordult ellenem. Ezzel az igével figyelmeztetett Isten és egyben adott útmutatást nekem a továbbiakra nézve: Máté evangéliuma 5:43-44 “Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket.” El kezdtük áldani ezt a személyt letéve minden rossz, negatív gondolatot Isten kezébe.

Isten békessége, ereje és nagy, nagy öröme járta át szívemet. Hamarosan visszamentem dolgozni és ennek a belső változásnak köszönhetően nem okozott gondot semmilyen nehéz helyzet. Ráadásul rövid időn belül jóra fordultak a dolgok. Istené a dicsőség.

Á. Á.

Hozzászólások lezárva.