2012. augusztus 5. vasárnap, du. 16 óra- BEMERÍTÉSI ISTENTISZTELET

„Ez az út, ezen járjatok!”

Sűrűn követték egymást az események az elmúlt hetekben, gyülekezetünkben, Kosdon. A gyermekbemutatást követő vasárnap, augusztus 5-én bemerítésnek adhattunk otthont. 5 fehérruhás kívánta megerősíteni az Úrral kötött szövetségét…

Kalláné Tikos Erzsébet tett elsőként bizonyságot, vízbe lépése előtt, melyben elmondta, hogy kanyargós életút áll mögötte és úgy érzi az Úr kellőképpen formálta őt ahhoz, hogy ezt az érett döntést meghozza. Nagyon szereti közösségünket, melynek már most odaadó, hűséges tagja.
Egy házaspár követte őt a hullámsírba. Benedek Elvira és Balázs 20 éve házasok. Az elmúlt esztendő hozta életük nagy változását, amikoris közös hobbijuk, a kerékpározás alkalmával, megismerkedtek gyülekezetünk egyik fiataljával, összebarátkoztak és közben szívük is egyre nyitottabbá vált az evangélium iránt. Elvira úgy érezte át kell lépnie egy bizonyos küszöböt, ami előtt eddig csak toporgott. Meghívást kaptak a Reménység Fesztiválra és ott ez meg is történt. Időközben mind több baráti szál szövődött köztük és gyülekezetünk tagjai között, így ezen a vasárnapon már régi, kedves barátainkat köszönthettük testvéreinkként.
Ezután két fiatal fiú bizonysága következett. Makrai Dominik hívő család gyermekeként eddig is az Úr közelében cseperedett, így kerülhetett el tavaly nyáron egy keresztény táborba, ahol első isteni érintését kapta. Most előttünk elmondta hogyan értette meg egyszeriben a kicsiny korától jól ismert gyermekdal sorait: ”Rút volt szívem sötét, de Jézus oda betért…” Kedves énekével igazán élő bizonyságot tett előttünk.
Őt a sorban Jenei Dávid követte. Egy tavalyi évi konferencián vettetett el a mag az ő szívében is. Mint most láthattuk, jól előkészített termő talajba hullott. Elsősorban hívő szülei voltak a szőlőmunkások és ezen a vasárnapon velük együtt örülhettünk Dávid döntésének. Bár falunktól távolabb laknak, mégis úgy érezték itt találtak lelki otthonra, így csatlakoztak gyülekeztünkhöz.
Az igei szolgálatot Abonyi Péter testvérünk végezte ezen az alkalmon, a bemerítést pedig Léman Jenő gyülekezetvezető, presbiter testvérünk.
A köszöntések sorából számomra még most is élesen visszacseng az egyik közeli hozzátartozó Ézsaiástól vett buzdítása: “Ez az út, ezen járjatok!”

Ezzel kívánunk mi is mindannyiuk életére hűséges, kitartó útkövetést!

Loósné Ráckevi Tímea

—————————————————————————————————————————–


Gyermekbemutatás Kosdon

2012. július 29-én kettős gyermekbemutatás volt gyülekezetünkben. Forstenheizler Tamás és Andrea második kislányukat hozták az Úr elé. Léman Jenő lelkipásztor Eszer könyvéből köszöntötte az erre a névre hallgató gyermeket. „Eszter mindenkinek megtetszett, aki csak látta.”

Ármos Zoltán és Ágnes életében Isten különleges ajándéka Rita születése. Két nővére után immár harmadik gyermekként érkezett a családba. Mélyen átélhettük az igét: ”az anyaméh gyümölcse, jutalom:”
Isten gazdag áldását kívánjuk mindkét család életére.

Loósné Ráczkevi Tímea
————————————————————————————————————————–

2012. június 17. - ISMÉT MOSOLY NAP!
” A vidám szív a legjobb orvosság”
(Példabeszédek könyve 17,22)

Megérkezett a várva-várt vakáció!
 
Szerettük volna még emlékezetesebbé tenni a gyerekek számára a szünidő első napjait és felelevenítve a néhány évvel ezelőtti rendezvényünket:
Mosoly-napot szerveztünk, június 17-én vasárnap délutánra.

Nagy izgalommal vártuk, mi szervezők is ezt a napot, mindenki kivette a részét az előkészületekből: kellékeket szereztünk be, vagdostunk, dalokat gyakoroltunk, technikát állítottunk össze, egyeztettünk, intézkedtünk, lufit fújtunk…Mindenkinek megvolt a maga feladata és nagyon jó volt látni és tudni azt, hogy mindenki  a helyén, jöhetnek a gyerekek.

És jöttek is! A kisebbek a szüleikkel, a nagyobbak a barátaik társaságában. Volt énektanítás, ugrálóvár (sokak kedvence), kézműveskedés, lufihajtogatás, fagyi és természetesen gondoltunk a lelki táplálékra is, így előadtunk  a jelenlévő gyerekekkel közösen egy jól ismert bibliai jelenetet. Noé története elevenedett meg a színpadon, ahogy a fiúk (Noé és fiai) a bárkát szögelték, és mikor elkészült jöhettek az állatok, szépen, szelíden, ahogy az a valóságban is megtörtént. Miután pedig Isten bezárta a bárka ajtaját, rámutatott a szivárványra, a szövetség jelképére, melyet a népével kötött. Hiszem, hogy a gyerekek lelkét is megérintette ez a kis történet, különösen a kiküldött galambot arattak osztatlan sikert. Jóllehet ezek a galambok  elrepültek, de a gyerekeink szívébe biztosan beleejtettek egy-egy magot..

Ősszel folytatást tervezünk, ha most is ott voltál, akkor azért, ha pedig lemaradtál, akkor azért gyere el legközelebb te is!

Loósné Ráczkevi Tímea

——————————————-

Korábbi események: